Koor

 

 

Experience is ontstaan uit het projectkoor, dat in 2002 ter ondersteuning van de Buulse Proms is samengesteld uit geïnteresseerde zangers en zangeressen. Deze groep Cranendonckse mensen was zo enthousiast, dat zij graag als zelfstandig koor door wilden gaan. In 2003 is dit dan ook statutair vastgelegd en stond het koor te boek als Projectkoor Experience.

Inmiddels is het een zelfstandige vereniging, die steeds grotere bekendheid krijgt als ‘koor Experience’ en bestaat het uit 55 leden, waaronder een geweldig 3 koppig combo.

Zowel in leeftijd van de leden, die varieert van 35 tot 66 jaar, als in het te brengen repertoire, wordt een diversiteit vertoont. Het repertoire loopt zowel in taal als muzieksoort zeer uiteen. Experience brengt van Pop en musical tot klassiek en kerkelijk genre. De taal waarin het wordt uitgevoerd varieert van Nederlands en Frans tot Italiaans en Afrikaans.

In 2013 heeft Experience haar 10 jarig jubileum gevierd met een groots optreden in samenwerking met Gerard van Maasakkers. In september van dat jaar is het 10 jarig bestaan nog eens uitgebreid gevierd met een jubileumreis naar Echternach in Luxemburg. Hierbij zijn de hoogtepunten de optredens op het marktplein en de ondersteuning van de H. Mis in de Basiliek van Echternach geweest.

In de afgelopen jaren heeft Experience nog veel meer muzikale sporen nagelaten. Wie herinnert zich niet het “Tuinconcert” van 2010, het “Zomerconcert” van 2011 onder de titel “Experience goes USA” en de unieke samenwerking van de drie Budelse koren in “Budel Zingt” van 2012.

Daarnaast heeft Experience meegewerkt aan de Buulse Maestro in 2013, is het jaarlijks Kerstconcert in het Protestantse kerkje inmiddels een begrip geworden in Cranendonck en heeft het koor vanaf 2002 elke 3 jaar de Buulse Proms muzikaal ondersteund.

De ervaringen met de Buulse Proms zijn zo positief, dat het geweldig zou zijn de driejaarlijkse ondersteuning hiervan als vast item in de agenda te kunnen opnemen.

Op naar een geweldige Buulse Proms 2017!

 

Zie ook www.experience-budel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *